Relevantum Oy
puh. 03 341 1111
kurssit@relevantum.fi

● Ilmoittautuminen
● Kurssit
● Yrityskohtaiset
    kurssit

● Yritysesittely
Tietoliikenteen, tietojärjestelmien ja digitaalisen median kursseja

HD, HDV, Avchd ja Blu-Ray -tuotanto

Teräväpiirto (HD, High Definition) on erittäin hyvän näköistä. Sitä syntyy edullisillakin HDV- ja Avchd-kameroilla kunhan tuotantoprosessi ja työkalut ovat hallinnassa.

Teräväpiirrossa on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota etäisyystarkennukseen, kameraliikkeisiin ja valaisuun. Editoinnissa on mietittävä SD/HD- integraatiota ja muokkausta DVD/ Blu-ray/ nettijakeluun. Kalliin HDTV:n ostaneet odottavat laadukkaita videoita ja usein myös 5.1-tilaääntä. Tällä kurssilla saat hyvän käsityksen HD-ohjelman tekemisestä ja kykenet paremmin arvioimaan mitkä laitteet ja ohjelmistot ovat kuhunkin tarpeeseen soveltuvimmat.

Ensimmäinen päivä alkaa HD-tekniikoilla ja perinteisillä Hdv- ja Avchd-kameroilla. Sen jälkeen sukelletaan tämän päivän halutuimpien kameroiden Sony EX1/3 ja Canon 5dMarkII käyttötekniikkaan. Luvassa on lukuisia vinkkejä, oivalluksia ja silmiä aukaisevia lisälaitteita.

Toisena päivänä selviää HD-editoinnissa tarvittavat työasemaresurssit sekä suoraviivainen HD-peruseditointi (Studio) että edistynyt editointi (Premiere Pro). Lopputuotteeksi teemme Blu-ray -levyjä ja HD-streamejä. Tutkimme myös miten Production Premium -paketin muut ohjelmat integroituvat HD-videotuotantoon. Lopuksi katsomme miten tehdään ammattimaisin työkaluin monikanavaäänitystä, mksausta ja 5.1-tilaääntä.

Kurssi on käytännönläheinen. Se on suunnattu videoesitysten toteuttajille ja tilaajille, mediataloille, mainostoimistoille, AV-alalle, videoalan opettajille ja kaikille, jotka haluavat saada digitaalisen videotekniikan nopeasti haltuunsa ja hankkia käyttöönsä soveltuvimmat laitteet.

Ajat ja kurssipaikat:


>> Ilmoittautuminen >>   Kurssille voi ilmoittautua vielä kurssia edeltävänä aamupäivänä. Ilmoittautuminen käy joko lomakkeella, sähköpostilla: kurssit@relevantum.fi tai puhelimitse: 03-341 1111. Myös majoitusvaraus onnistuu samalla kertaa.

Luennoija: DI Vesa Parkkari, Nabeina Oy

Hinta: 1390 € + alv. Kun sama henkilö ilmoittautuu kerralla useammalle kurssille, myönnämme alennusta jokaisesta kurssista seuraavasti: 2 kurssia 5 %, 3 kurssia 8 % ja 4 kurssia 12 %
Kun yhdelle kurssille osallistuu samasta yrityksestä 2 henkilöä, niin molemmat saavat 5 % alennusta, kun osallistujia on 3-4 niin alennus on 12 %. Suuremmista määristä teemme tarjouksen erikseen.

Kurssin hintaan sisältyy opetuksen ja värillisen kurssimateriaalin lisäksi ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Pidätämme oikeudet hinta- ja sisältömuutoksiin.

1. päivä

2. päivä

9.15 Aamukahvi
9.30 HD-tekniikat
HD/Avchd/HDV/SD/DV, FullHD/HDReady, 1080/ 720, i/p, 24/25/30/50, long GOP, Mpeg2ts, Mpeg4avc, 4.2.0, Hdmi, Hd-sdi, Comsumer/Pro-kamerat.
10.45 HD/HDV/Avchd-kamerat
Avchd-kämmenkamerat, Sony Z1E/A1E, Canon XL H1/ A1/ HV20, HDV-pöytänauhuri, Firewire-kovalevy, läppäriin kuvaaminen, HDV/DV-yhteiskäyttö, kamera-asetukset.
12.00 Lounas
13.00 Sony XDCAM: PMW-EX1/3
FullHD-kenno 3x1/2”, 1080/720, i/p, 24p, 1-30p, 1-60i, HD-SDI, SxS-muistikorttitallennus.
Vbr35mbps, Cbr25mbps, kuvausformaatit, liitynnät, asetukset, käyttötekniikka, PHU-60K kovalevy, PMW-EX30 luku/toistolaite, Clip Browser, aineistojen hallinta, editointi.
14.00 Iltapäiväkahvi
14.30 Canon EOS 5D Mark II
36 x 24 mm CMOS, 21 Mpikseliä, FullHD, 30p,
superlyhyt terävyysalue (DOF), Firmware 1.10
päivitys, säädöt, kuvaustekniikka, QuickTime
H.264 40Mbps, tiedostojen hallinta, editointi.
15.30-16.30 HD-kuvaamisen lisävarusteet
HD-kuvaaminen, olkatuki, Steadycam Merlin, Glidecam valjaat, EZFX Jib, tarkennus, monitori, hienosäätöfocus, led-valo, filtterit, Warmcards, kameramikrofonit, kassit, suojukset.
8.30 Työasematarpeet HD/HDV/Avchd-editointiin
Koneteho, kovalevyt, näytönohjain, näytöt, HD-tornikone/ läppäri, kodekit, transkoodaus, vauhditus, Matrox RT.X2, AXIO LE, MX02, Compress-HD, Cineform Neoscene.
9.30 Pinnacle Studio 12 Plus
Avchd/Hdv/Dv-peruseditointi, muunnokset ja DVD/Blu-ray levyn poltto menurakenteineen.
10.30 Adobe Premiere Pro CS4, Media Encoder CS4 ja Encore CS4
Premiere esiasetukset, natiivikodekit, CS4-käyttötekniikka, HD-editointi, SD/HD/Codec-integraatio, edistynyt editointi, pakkaaminen Flash Acvhd, Wmvhd, iPod ja YouTube muotoon. Blu-ray -formaatit, BD-ROM, BD-R, BD-RE, bdav, bdmv, soittimet, menurakennus, linkitys.
12.00 Lounas
13.00 Adobe CS4 Production Premium
Bridgellä visuaalinen tiedostohallinta, metadata ja raw-kuvakäsittely, Indesign&Illustrator älykkäät objektit, Photoshop-layerit ja videot ruutu ruudulta. After Effects CS4 peruskäyttö, valmispohjat, efektointi, puppet, render. Yhteiskäyttö Ae-Pr-En
14.00 Iltapäiväkahvi
14.30 Mikrofonit, äänitys ja audioeditointi
Mikrofonityypit, XLR, symmetriasovitin, langallinen ja langaton
nappi, haastattelu- ja puikkomikrofonijärjestelmä, SoundBooth CS4-pikaeditointi, normalisointi, kompressointi, kohinanpoisto, häivytykset, SonicFire, Acid, äänikerronta.
16.15-17.00 Monikanavaäänitys/miksaus ja 5.1-audio
Formaatit, monikanavaäänittäminen, Fostex PD606 monikanavakovalevytallennin, äänivideosynkkaus, editointi, miksaus, Dolby Digital 5.1 pakkaaminen.
Copyright (C) 2018 Relevantum Oy