Relevantum Oy
puh. 03 341 1111
kurssit@relevantum.fi

● Ilmoittautuminen
● Kurssit
● Yrityskohtaiset
    kurssit

● Yritysesittely
Tietoliikenteen, tietojärjestelmien ja digitaalisen median kursseja

Streamaus -kurssi

Streamaus on moderni ja audiovisuaalinen tapa kommunikoida, tiedottaa, markkinoida ja etäkouluttaa. Verkkokapasiteetit ovat jo sitä luokkaa, että HD-streamaus ja langaton jakelu mediakännyköihin on käytännön todellisuutta. YouTube ja Facebook toivat videostreamauksen veloituksetta kaikkien ulottuville ja sieltä onkin löydettävissä erinomaisia yhteisöllisyyteen perustuvia markkinointimenetelmiä.

Tarkastelemme streamausta tuotantoprosessina, jossa aineistot esikäsitellään, puhdistetaan, pakataan optimaalisesti ja upotetaan selain- tai soitinsivulle. Kurssi keskittyy tärkeimpiin streamausjärjestelmiin: Flash 9/10, Windows Media 9/12, Real Video 14, QuickTime 7/X, Mpeg4, MP3 ja AAC painopisteen ollessa nyt Flash-streamauksessa. Pakkauksia teemme mm. Premiere ja Media Encoder CS5, Pinnacle Studio ja Sorenson Squeeze tuotteilla.

Näytämme miten streamaus on parhaimmillaan visuaalisen, vuorovaikutteisen esityksen osana ja miten aineistot upotetaan weppisivulle. Tutustumme myös streamauksen ulkoistamiseen ja live-lähetyksen rakentamiseen. Katsomme miten Flash-videot saadaan näyttävästi upotettua. Tutustumme Flash-videogalleria valmispohjiin. Tutkimme YouTube- ja Facebook-julkaisemista pintaa syvemmältä mm. näyttävyyden, kattavuuden ja markkinoinnin näkökulmasta.

Kurssi soveltuu streamausprojektien tekijöille, teettäjille ja suunnittelijoille.

Ajat ja kurssipaikat:

 11.10, Studio Nabeina, Tampere
 12.12, Studio Nabeina, Tampere

>> Ilmoittautuminen >>   Kurssille voi ilmoittautua vielä kurssia edeltävänä aamupäivänä. Ilmoittautuminen käy joko lomakkeella, sähköpostilla: kurssit@relevantum.fi tai puhelimitse: 03-341 1111. Myös majoitusvaraus onnistuu samalla kertaa.Luennoija: DI Vesa Parkkari, Nabeina Oy.

Hinta: 820 € + alv. Kun sama henkilö ilmoittautuu kerralla useammalle kurssille, myönnämme alennusta jokaisesta kurssista seuraavasti: 2 kurssia 5 %, 3 kurssia 8 % ja 4 kurssia 12 %
Kun yhdelle kurssille osallistuu samasta yrityksestä 2 henkilöä, niin molemmat saavat 5 % alennusta, kun osallistujia on 3-4 niin alennus on 12 %. Suuremmista määristä teemme tarjouksen erikseen.

Kurssin hintaan sisältyy opetuksen ja värillisen kurssimateriaalin lisäksi ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Pidätämme oikeudet hinta- ja sisältömuutoksiin.

Ohjelma

9.15 Aamukahvi
9.30 Streamaus
Tekniikka, järjestelmät, Flash video/Mpeg/Windows media/QuickTime/Real, konseptit, verkkokapasiteetti, hajautettu uni/multicast, laatu, HD-streamaus, webcasting, ulkoistus, audiostreamaus, mp3, aac, monikanava-audio, MobiTV. IPTV, monimedia, smil.
11.00 Jälkikäsittely ja optimaalinen pakkaaminen
Kuvauksessa ja kameravalinnassa huomioitavaa, siirto digitaalisesti, Firewire, pakkaamisen työkalut ja työvaiheet esimerkkinä Premiere/Media Encorer/Pinnacle Studio -pakkaimet, rajaus, kuvasuhteet, suorakaidepikselit, gamma, kontrasti, mustan/ valkoisen korostus, kohinanpoisto, PAL50/625, i/p, juovituksen poisto, HD-pakkaus, jälkikäsittely, optimaalinen pakkaaminen Sorenson Squeeze:llä, upotus weppisivulle object/embed/javascript.
12.00 Lounas
13.00 YouTube ja Facebook
YouTuben käyttömahdollisuudet, ominaisuudet, julkaisu, julkisuus, tekijänoikeudet, tilastot, seuranta ja markkinointi. Videot Facebookissa julkaisu ja markkinointi. Facebook/YouTube/web-yhteiskäyttö.
14.00 Iltapäiväkahvi
14.30 Flash-streamaus, pakkaus ja upotus
Flash-videot, Flash-pakkaimet Spark/On2/Avc, pakkaaminen Flash-videoksi, Flash-videon edut, Flash-videon Dreamweaver-upottaminen, Flash-videon valmissoittimia web-sivulle. Flash-valmisgalleria Facebook-sivulle.
15.30-16.30 Live-lähetyksen rakentaminen
Webcastin (live-konseptin) toteuttaminen, kuvaus/äänitys, miksaus, reaaliaikapakkaintuotteita, livepakkaaminen työasemalla, Flash Media Encoder, Windows Media Encoder, livelähettämisessä huomioitavaa.
Streamaava etäopetus, korvaako läsnäopetuksen? realismia, rakenteita, jakelu, rich media, interaktio, kollaboratiivisuus, keskittymiskyky, visioita, sisällön esittämismenetelmiä: shtml, dhtml, flash, powerpoint, streaming video, smil, ruutuvideokaappauksen hyödyntäminen.
Copyright (C) 2017 Relevantum Oy